Leta i den här bloggen

onsdag 7 augusti 2019

Faktatexter till delkurs 3 och 4

Hej!

För att kunna läsa faktatexter på www.ne.se kan du skapa ett konto. Du får det gratis om du skapar ett konto i skolan. Du får hjälp om du bokar tid för handledning.
Här är en sida till, att hitta faktatexter på:  www.forskning.se

https://bilderochfakta.se/djur/gnagare/ekorre 

Här är ett bildspel som förklarar lite om faktatext:

Här är ett teveprogram som granskar Kils kommun som använder skattepengar för olika saker som kanske inte är så nödvändiga. Här är länken till programmet Uppdrag granskning, svtplay: https://www.svtplay.se/video/23068314/uppdrag-granskning/uppdrag-granskning-sommar-sasong-20-uppdrag-granskning-sommar-sverigefakturorna 
Programmet kan vara ett ämne för diskussion. Se filmen och skriv ner några diskussionsfrågor. Boka tid med mig och dina kurskamrater genom e-mejl och gruppen vi har skapat på whats up.
Diskussioner är viktiga och hjälper dig att utveckla språket. Då får du tillfälle att använda vad du kan och lära dig nya ord. Det kan vara det som bestämmer om du ska klara kursen eller inte, så handledningstillfällena varannan vecka är viktiga. Kan du komma då ska du göra det. Det är min varma rekommendation.
Du väljer vad du vill diskutera, meddela vad du vill tala om när du kommer samtidigt som du bokar via e-postmeddelande till mig: helene.gerber@sodertalje.se. 

Om du vill kommentera något kan du klicka på "Ingen kommentar" under inläggen, och skriva en kommentar så kan alla läsa och svara dig eller skriva en egen kommentar. Det är också bra träning att använda svenskan.

Lycka till med dina studier!

Vänliga hälsningar
Helen

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar